Raport feedback participanti Magic Garden Oradea, 2022

impartaseste cu prietenii

Proiectul Magic Garden 2022 s-a desfășurat la Oradea, între 19.09.2022 și 18.10.2022, în Grădina Palatului Baroc. În cadrul evenimentului ce s-a desfășurat pe timp de o lună au participat peste 7000 de vizitatori. În urma evenimentului a fost creat un chestionar de feedback online, distribuit participanților. La chestionar au răspuns peste 300 de persoane.

               În urma chestionarului s-a constatat că 67% dintre participanți au fost femei și 33% bărbați. Majoritatea participanților au avut vârsta cuprinsă între 31-50 ani (62%), 22,5% au avut vârsta cuprinsă între 16-30 ani, pe când 2% au avut vârsta sub 6 ani, iar 9.5% peste 51 ani.

               Din cei peste 7000 de participanți, o proporție de aproximativ 70% dintre participanți au fost din județul Bihor, iar restul de participanți din alte județe și țări, astfel unul dintre obiectivele importante ale proiectului și anume atragerea de participanți din afara Bihorului a fost atins.

               În vreme ce 9% dintre participanți au participat singuri la eveniment, restul au participat cu familia (44%), prietenii(19%), cu partenerul/partenera(23%) sau cu colegii. Majoritatea (81%) ar recomanda prietenilor evenimentul sau ar fi dispuși să mai participe la o nouă ediție.

               Chiar dacă majoritatea participanților sugerează că următoarea ediție e Magic Garden ar trebui să aibă loc tot la Oradea, următoarele orașe în care aceștia își doresc o nouă ediție a evenimentului sunt Cluj-Napoca, Timișoara sau Iași, orașe luate în calcul de echipa proiectului pentru desfășurarea unei noi ediții în anii ce urmează.

               Cele mai apreciate de către vizitatori au fost instalațiile pe bază de lumină, precum și cele interactive. Totodată, majoritatea vizitatorilor au apreciat povestea expoziției, a Grădinii și a Palatului Baroc, precum și personajele care au interpretat spectacolele în cele 30 de zile de expoziție.

               Participanții sugerează ca la următoarele ediții tururile să fie de o durată mai lungă și să se respecte întocmai orarul anunțat de dinainte. La această concluzie a ajuns și echipa proiectului care a constatat, în timpul desfășurării proiectului că, datorită unor motive independente de organizarea evenimentului (vreme nefavorabilă, întârzieri ale participanților, prelungiri ale duratei tururilor) unele tururi începeau cu întârziere. Totodată, o parte din vizitatori sugerează o mai mare atenție la sincronizarea audio a instalațiilor precum și folosirea de către personaje a unor echipamente de amplificare voce care să permită participanților o experiență auditivă mai profundă.

               Echipa proiectului își propune ca feedback-urile participanților să fie una din bazele dezvoltării următoarelor proiecte Magic Garden.

Cluj-Napoca, noiembrie 2022

impartaseste cu prietenii
ȘTIRI & INSPIRATIE

Mai Multe Articole.